History of Country Duets in ’t Vlechttheater

9 december 2023             
20.00 uur      
 € 17,50           


Singer Songwriters Edwin Jongedijk en Hilde Vos kwamen elkaar tegen tijdens een show van Edwin en raakten in gesprek. Ze bleken dezelfde voorliefde voor authentieke countrymuziek te delen.
Edwin Jongedijk is in het Noorden van het land bekend van hits als As Ik De Kaans Zol Kriegen en Riekdom. Als lid van de Troebadoers is hij veelvuldig te zien in de noordelijke theaters. Edwin haalt zijn inspiratie uit de Amerikaanse rootsmuziek. Deze invloeden laat hij momenteel vooral horen in de bands Slow Movin’ Outlaws en Sunken Lands. Van Sunken Lands komt begin april 2023 het gelijknamige debuutalbum uit.
Hilde Vos is bekend van het duo met Dick Van Altena en de theatertour ‘The Sound of the Blues and Americana’ van Johan Derksen. Met haar album The Fool Of Love sleepte Hilde een ISSA award (Atlanta, USA) in de wacht voor ‘Best European Female Singer’ en in duet met Bennie Jolink en partner Fokke De Jong haalde ze verschillende hitlijsten.

Edwin & Hilde nemen je mee terug in de tijd van o.a Dolly & Kenny, Johnny & June en George & Tammy; country duetten van tijdloze waarde! De geschiedenis van échte muziek van de jaren 40 tot heden. Muziek die je raakt en herkent!

Tijdens deze muzikale reis laten Edwin & Hilde zich begeleiden door een stel ervaren muzikanten met dezelfde liefde voor countrymuziek:
Fokke De Jong : drums, (o.a. Normaal, De Kast, King of the World, Johan Derksen).
Paul Verberne:  zang (o.a. Tineke Schouten).
Franco Giacoia: basgitaar, electrische & akoestische gitaar,
  (o.a. Teresa de Sio en Gino Paoli).
Marcel Gerritsen: Dobro  Pedal Steelgitaar, Mandoline, Banjo, Dobro (o.a. Bertolf, Edwin Jongedijk).

 Meer weten of reserveren: Klik hier: https://vlechttheater.nl/product/history-of-country-duets/

Dit vind je misschien ook leuk...