Gemeente Weststellingwerf vraagt inwoners naar behoeften wonen en zorg

Hoe kunnen we nu en in de toekomst op een fijne manier wonen in Weststellingwerf? Gemeente Weststellingwerf stelt een woonvisie en woonzorgvisie op die richting geven aan het antwoord op deze vraag. Voor het opstellen van deze visies heeft de gemeente Weststellingwerf de inbreng van haar inwoners nodig. Zij kunnen t/m 4 juli een enquête invullen op https://www.weststellingwerf.nl/woonzorgvisie

‘‘In wat voor type woning woon je bijvoorbeeld het liefst? Hoe belangrijk vind je duurzaam wonen? Wat vind je van de voorzieningen in jouw buurt? En waar wil je het liefst wonen als je zorg nodig hebt? Dit zijn belangrijke onderwerpen voor de woonvisie en woonzorgvisie’’, vertelt wethouder Hanneke Zonderland.

Wat is een woonvisie en woonzorgvisie?

Met een woonvisie en woonzorgvisie kan de gemeente inspelen op de behoeftes van inwoners op het gebied van wonen en zorg. Dit verandert voortdurend door bijvoorbeeld energiearmoede, klimaatveranderingen en vergrijzing. De woonvisie vormt de basis voor nieuw te bouwen woningen en prestatieafspraken tussen de gemeente, wooncorporatie en huurdersorganisatie.

Informatiebijeenkomst

Inwoners die meer willen weten zijn over de woonvisie en woonzorgvisie zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst. De gemeente deelt dan de eerste enquêteresultaten en gaat verder met inwoners in gesprek over hun behoeftes op het gebied van wonen en zorg.

Waar: raadzaal gemeentehuis Wolvega (zijingang Rozenstraat)
Wanneer: woensdag 12 juli, 19.30 – 21.00 uur

Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst is niet nodig.

Dit vind je misschien ook leuk...