Gemeente Ooststellingwerf sponsort toegang tot BROED

Gemeente Ooststellingwerf – gastgemeente van BROED – sponsort de toegang voor alle bezoekers van het festival. “Wij vinden het festival en het thema zo belangrijk, dat we alle mogelijke financiële drempels om het festival te kunnen bezoeken willen wegnemen”, zegt wethouder Gerben But.
Daarmee wordt BROED in 2023 gratis te bezoeken. Bezoekers die reeds een kaartje hebben gekocht ontvangen hier nog bericht over. Let op: het festival heeft wel een maximaal aantal bezoekers. Wil je zeker zijn van toegang tot het festival, registreer je dan online voor een gratis toegangskaartje en koop tickets voor parkeren en/of de pendelbus.
En, als je alsnog een bijdrage wilt doen aan BROED dan kan dat. Dan kun je een donatie doen via de website of bij de kassa van het festival. Als dank voor deze donatie zorgt BROED voor een bijdrage aan een initiatief in Ooststellingwerf, dat werkt aan herstel van biodiversiteit.

Over BROED
Op 13 Mei 2023 vindt het BROED Biodiversiteitsfestival plaats bij de Cruydt-Hoeck te Nijeberkoop. Op het festival vindt iedereen inspiratie om een steentje bij te kunnen dragen aan biodiversiteit: in je tuin, op je erf, op je bedrijf, in je omgeving en met wat je op je bord schept.

Het programma van BROED zit boordevol activiteiten. Er is een markt waar van alles te zien en te beleven is en waar je planten, zaden en nog veel meer kunt aanschaffen. Er zijn mini-colleges, demonstraties, er is een verhalenverteller, muziek en dans, er zijn kinderactiviteiten, rondleidingen en excursies. Ook is er een foodcourt met allerlei stands en eten en drinken waar je je vingers bij aflikt, uit de buurt én van het seizoen. Bekijk het volledige programma via www.broed.frl/programma

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Kening in samenwerking met vele partners, waaronder Provinsje Fryslân en IVN en maakt deel uit van het Herstelprogramma Biodiversiteit Fryslân.

Lever je tegel in en bouw mee aan de Kathedraal van Alle Wezens
Alle bezoekers aan BROED worden opgeroepen een tuintegel mee te nemen. Hiermee wordt de Kathedraal voor Alle Wezens gebouwd. In het wensbos kunnen de tegels geladen worden met een wens voor een dier of wezen uit de streek dat daarbij past. Dit element zetten bezoekers op hun steen die ze bij de bouwers van de kathedraal inleveren. Voor de eerste duizend tegels krijgen bezoekers een plantje van Cruydt-Hoeck terug.

Dit vind je misschien ook leuk...