Frank van Zwol in ’t Vlechttheater

Frank van Zwol (1963) is de avontuurlijkste thrillerauteur van Nederland. In zijn doorleefde boeken schrijft hij over internationale intriges, spionage en geopolitieke verwikkelingen, vaak in de ruigste uithoeken van de wereld. Voor zijn op feiten gebaseerde thrillers doet hij steevast ter plaatse research, wat een unieke reeks huiveringwekkende avonturen opleverde.
‘Een terroristisch complot in IJsland, en dat geschreven door een Nederlander? Er zijn maar weinig auteurs die dit kunnen. ‘Van Zwol krijgt het echter voor elkaar.’

In het programma neemt Frank van Zwol het publiek mee op de soms bizarre research reizen die hij voor zijn boeken maakte. Zo skiede hij 600 kilometer over de Groenlandse ijskap, op zoek naar een, in 1968 bij de crash van een B-52 bommenwerper, vermist geraakte atoombom.
 
Als letterlijke klap op de vuurpijl, vertelt de auteur over zijn nieuwste boek: “Speciale opdracht”. Hierin draait het om een ultrageheime Nederlandse legereenheid die tijdens de Koude Oorlog met draagbare kernbommen werkte. De auteur stond er tijdens zijn diensttijd met zijn neus praktisch bovenop. Hij liep sitewacht in Darp en deelde de onderdeels bar met het peloton Speciale opdrachten. Speciale opdracht vertelt wat we nooit mochten weten over de Nederlandse kernwapens.
 
“De auteur gijzelt je vanaf de allereerste pagina”.
Nog meer lezen kijk op www.vlechttheater.nl

’t Vlechttheater, Hoofdstraat Oost 34A, Noordwolde
Datum: 18 februari 2024             
Tijd: 15:00 uur
Prijs: € 12,50
Reserveren: https://vlechttheater.nl/


Dit vind je misschien ook leuk...