Filmhuis Noordwolde vertoont ‘Barbie’

Filmhuis Noordwolde vertoont  op vrijdag 15 maart, een week na Wereldvrouwendag, de film Barbie van regisseur Gretha Gerwig.

Wanneer überpop Barbie (gespeeld door Margot Robbie, die de film ook mede produceerde)  zich ondanks de plastic perfectie in Barbieland – een land dat volledig gerund wordt door vrouwen – toch ongelukkig voelt, vertrekt ze naar de echte wereld. Op zoek naar antwoorden. Daar ontdekt ze samen met leeghoofd Ken (Ryan Gosling), die stiekem met haar is meegegaan, dat in de echte wereld mannen de baas zijn. Wat grote gevolgen zal hebben voor Barbieland. De vele boodschappen in de film over inclusiviteit, feminisme en het patriarchaat waren voor regisseur en co-schrijver Gerwig  belangrijk. Is Barbie daarmee een feministische film? Ja, volgens een aantal  recensenten. We zullen het meemaken in deze  zuurstokroze wereld vol roze schijn.

Het is in ieder geval een film waar we om kunnen lachen en dat hebben we ook wel eens nodig. En heb je nog een roze kledingstuk(je) in de kast? Doe het om of aan…  En ja, deze film is ook leuk voor mannen.

De film duurt 1 uur en 54  minuten
Aanvang 20.00 uur in Filmhuis Noordwolde, Hoofdstraat Oost 34A in Noordwolde.
Entree € 7,50, vijfstrippenkaart € 32,50 (€ 6,50 per film)
Reserveren: www.filmhuisnoordwolde.nl

Dit vind je misschien ook leuk...