Ella van Poucke 3 juni in Oldeberkoop

Op 3 juni om 20.00 uur treedt Ella Van Poucke met haar Pianokwartet Corneille op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop.  Dit kwartet bestaat uit: Vasalis Varvaresos, piano, Noé Inui, viool, Daniel Palmizio, altviool, Ella Van Poucke, cello. 

Zij spelen werken van Felix Mendelssohn, Joaquin Turina en Camille Saint-Saëns. 

Over de musici

De 28-jarige Ella van Poucke hoort wereldwijd al jaren bij de topcellisten. Ella komt uit een zeer muzikale familie en begon op haar 6ejaar met cellolessen. Op haar tiende jaar maakte zij haar debuut in het Concertgebouw. Ella won de afgelopen jaren talloze zeer belangrijke internationale muziekprijzen, en speelde met vele beroemde musici samen. Zij heeft een voorkeur voor kamermuziek. In Oldeberkoop treedt zij op 3 juniop met haar Pianokwartet Corneille. Ook de andere drie musici van dit pianokwartet zijn allen prijswinnaars bij belangrijke internationale concoursen en traden op in de belangrijkste zalen over de gehele wereld.  Zo werd violist Noé Inui in 2020 geselecteerd als ‘Classical Futures Europe Artist’. 

Als Pianokwartet Corneille zijn zij regelmatig te gast in zalen als Het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam en Muziekgebouw Eindhoven.

Over het programma

Felix Mendelssohn was evenals zijn zusje Fanny een muzikaal wonderkind. Op negenjarige leeftijd trad hij op in een openbaar kamerconcert en voordat hij veertien was had hij al verschillende composities op zijn naam, waaronder zijn eerste twee pianokwartetten. 

Ook Joaquin Turina was een wonderkind: hij kon al op 4-jarige leeftijd accordeonspelen. Hij kreeg pianoles en compositieleer in Parijs, maakte kennis met Debussy en Ravel. Hij legde zich na een korte “moderne” periode later – zoals toen hij Cuarteto in 1931 componeerde – meer toe op Andalusische muzikale bronnen en zijn composities werden een groot succes in Spanje.

Camille Saint-Saëns, componist, organist, dirigent en pianist, schreef zijn tweede pianokwartet in 1875. Hoewel eerst onvoldoende erkend, wordt dit werk tegenwoordig als een meesterwerk gezien van deze componist en vormt het de kern van het repertoire van pianokwartetten. 

Kaartprijs: €25,- (jongeren tot 21 jaar €10,-) incl. programma en drankje. Voor scholieren zijn er enkele gratis toegangskaarten. Reserveren via muziekopstapel@gmail.com 

Dit vind je misschien ook leuk...