Een ochtendconcert voor vroege vogels

De lente is bij het uitstek het geschikte seizoen voor (beginnende) vogelaars om op stap te gaan en vogels te zien en te horen. Vogels zingen, vooral vroeg op de dag, de longen uit het lijf. Het bijwonen van zo’n ochtendconcert is zeer de moeite waard. Daarom organiseert Staatsbosbeheer op zondag 4 juni een vroege vogelwandeling vanaf het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. De gidsen die deze wandeling begeleiden zijn geoefende vogelaars. Zij weten wijs te worden uit de verschillende wijsjes die de vogels laten horen. Want de vogels met de grootste X-factor, die hebben de beste plekjes en de mooiste en aantrekkelijke vrouwtjes. Daarover vertelt de gids meer tijdens de wandeling.

Het vroege opstaan wordt zeker beloond tijdens de wandeling die langs verschillende biotopen, ofwel leefgebieden gaat. Zo hoor je niet alleen vogels van het bos, maar ook van het open gebied op het Aekingerzand.

Meer ruimte voor grondbroeders

Staatsbosbeheer heeft in de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om het rustgebied in het Aekingerzand te vergroten. Zo zijn er routes verplaatst en is er een verkorte wandelroute aangelegd naar de uitkijktoren. Ook is de periode dat honden niet welkom zijn op het Aekingerzand verlengd tot 1 september. Op deze manier krijgen grondbroeders, zoals de tapuit en de boomleeuwerik, meer kans om hun jongen groot te brengen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze maatregelen succesvol zijn. Niet alleen vogels, maar ook andere diersoorten zoals het konijn profiteren van de rust.

Informatie:

Datum: Zondag 4 juni

Tijd:  7.00 – 9.00 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

Kosten: € 6,- kind t/m 12 j.  € 4,-
Tip: Neem een verrekijker mee en eventueel anti-muggenspray

Vooraf aanmelden; https://www.staatsbosbeheer.nl/vogelsdrentsfriesewold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken opwww.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...