Drentse Punkrockers is de Buze

De mannen van Skroetbalg (Drents voor ‘opschepper’ of ‘pocherd’) bezingen in het Drents-Nedersaksisch de zaken die het leven de moeite waard maken: bier, auto’s, vechten, andermans moeder en natuurlijk hun geliefde provincie. Hun gaat-ja-mooi-zo punkrock knipoogt naar oude en recentere rockhelden maar is niet bang om de geluidsbarrière (en -normen) te doorbreken. 

Geboren uit verveling tijdens de eerste lockdown in 2020, gestart uit ongeduld in 2021, de 50e show gespeeld eind 2022. Het verhaal van Skroetbalg, punkrock uit Drenthe, in een notendop. Skroetbalg kwam voor het eerst bij elkaar eind 2019 tijdens een kroegentocht. Ze waren nog maar net begonnen en werden meteen al uitgenodigd als openingsact voor de Heideroosjes in een volle Oosterpoort in Groningen. Daarnaast heeft Skroetbalg 12 releases onder de riem, waarvan 6 fysieke releases en doet de band het erg goed op Spotify.

Skroetbalg komt naar de Buze op Zaterdag 22 April
Het voorprogramma komt uit Ommen. Harley Francine: een door grunge en punk gedreven rockband. De leden delen een grote passie voor alternatieve rock uit de jaren 80 en 90 en hebben, eveneens in 2019, de handen ineen geslagen om Harley Francine te vormen. Een band bestaand uit jong talent om in de gaten te houden. De band genereert de perfecte balans tussen zware, vervormde gitaren, keiharde drums en pakkende hooks. Hun debuutalbum Derailed is uitgekomen in juli 2022.

Mensen die nieuwsgierig zijn geworden kunnen beide bands bekijken of beluisteren via de nieuwe website van de Buze: www.buze.nl

De aanvang is om 21:30 en de zaal gaat om 21:00 open.
De kaarten zijn inmiddels in de online-verkoop voor slechts €5,- eveneens via buze.nl

Dit vind je misschien ook leuk...