Donderdag 14 december 2023: Lezing over de zeearend

Fotograaf Albert Draaijer

In de maandelijkse natuurlezing staat dit keer de zeearend centraal. 

In 2006 stond de vogelaarswereld op zijn kop toen dat jaar voor het eerst een broedpaar vestigde in de Oostvaardersplassen. Nu jaren later, heeft de broedpopulatie zich verder ontwikkeld. Dat kan natuurlijk alleen zo gaan, als de broedparen in alle rust hun nest kunnen bouwen, de eieren uit kunnen broeden en de jongen groot brengen.

Of dat altijd lukt, dat is een vraag die Albert Draaijer zal kunnen beantwoorden. Hij volgt al sinds een jaar of zes de ontwikkelingen bij de broedparen in Koudum en Makkum. Tijdens de lezing vertelt hij over het wel en wee van enkele Nederlandse zeearenden en laat hij unieke beelden zien. De zeearend, die in onze omgeving regelmatig wordt gezien, spreekt met zijn enorme spanwijdte altijd weer tot de verbeelding.

Geïnteresseerd in de zeearend, de toppredator van Nederland? Meld je dan aan voor deze lezing bij: voorzitter@noordwesthoek.knnv.nl. De lezing start om 20:00 uur in de Zuidwester, Gasthuislaan 84  Steenwijk en wordt georganiseerd door IVN Noordwest-Overijssel en KNNV De Noordwesthoek. Voor leden is de lezing gratis, aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 2,00 per persoon. 

Dit vind je misschien ook leuk...