Diever speelt de koopman van Venetië

Shakespeare’s De Koopman Van Venetië is rond 1597 geschreven. Het staat weliswaar bekend als een komedie, maar bevat ook veel tragische scenes.
Er zitten natuurlijk alle ingrediënten in die Shakespeare zo graag in veel van zijn komedies gebruikt; Italië, een schurk, verkledingen en, uiteraard, een innig verliefd stel. Het Shakespearetheater speelt De Koopman nu voor de vierde keer, maar dit seizoen voor het eerst in een volledig nieuwe vertaling van Jack Nieborg.
Al sinds 1946 wordt Shakespeare met veel succes in Diever gespeeld. Het 75-jarig bestaan van het openluchttheater werd vorig jaar gevierd. Bescheiden, want vanwege de verplichte minimale onderlinge afstand was de zaal noodgedwongen halfleeg, ook al voelde dat als halfvol. Nu alle beperkingen verdwenen zijn, worden als vanouds volle zalen verwacht.

Samenvatting De Koopman

De jonge Venetiaan Bassanio heeft flink wat geld nodig om als huwelijkskandidaat kans te maken op de beeldschone Portia. Via een bevriende koopman leent hij geld van de woekeraar Shylock, op voorwaarde dat hij dit binnen drie maanden zal terugbetalen. Zo niet, dan is hij Shylock een pond van zijn eigen vlees schuldig. Het lukt Bassanio heel aardig om met het geleende geld indruk te maken op Portia, tot het bericht komt dat de schepen van de bevriende koopman op zee zijn vergaan. Op tijd terugbetalen is opeens niet meer mogelijk en Shylock eist zijn pond vlees op. Er is uiteindelijk heel wat list en bedrog voor nodig om deze tragische komedie met vrolijkheid te laten eindigen

Kaartverkoop:
www.shakespearetheaterdiever.nl en via de ticket- en infolijn: 0521-594999

Speeldata 2022:
Try-out: 18, 24, 25 juni, 1, 2, 8, 9 juli. Aanvang 21:00 uur

Voorstelling: 10, 12 (première), 13, 17, 19, 20, 24, 26, 27, 31 augustus
2, 3, 9, 10, 16, 17 september. Aanvang 21:00 uur.

Matinée: 27 augustus, Aanvang 14:30 uur

Dit vind je misschien ook leuk...