Dementietafel houdt bijeenkomst in LindeStede

LFB Wolvega een organisatie die opkomt, door en voor mensen met een verstandelijke beperking, organiseert al jaren inclusieve themacafés in het noorden. Dit jaar organiseren zij vijf thema cafés met financiële ondersteuning van de gemeente Weststellingwerf. Tijdens een inclusief themacafé mag iedereen meedoen, ongeacht of je een beperking hebt of niet. De thema’s die LFB wil bespreken zijn: ‘Ouder worden en dementie’, ‘Eenzaamheid’, ‘Toegankelijkheid,’ ‘VN-verdrag waarmaken’ en ‘Politiek actief’.

Een mooi voorbeeld hiervan is de avond over ouder worden en dementie die op 17 mei wordt georganiseerd in LindeStede in Wolvega als ‘Dementietafel Friesland’. LindeStede is gevestigd aan de Steenwijkerweg 49 in Wolvega.

Tijdens de ‘Dementietafel Friesland’ komen mensen van de gemeente, locatiehoofd, begeleiders van verschillende instellingen, verwanten en mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar.

Op de dementietafel bijeenkomst zijn de spreeksters Gerda Pavlis-Maldonado en Loes Meijer, zij werken beide bij Alliade als logopedistes. Zij vertellen over communicatiemogelijkheden en hulpmiddelen bij mensen met een verstandelijke beperking en dementie. Er wordt daarna aan de hand van een praatposter gezamenlijk in groepjes gesproken over dit onderwerp.

Wilt U zich opgeven voor de dementietafel, geef u dan snel op. (Maximaal 50 personen). Opgeven kan via: wolvega@lfb.nu, graag duidelijk vermelden met wie u komt. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00, inloop vanaf 19.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...