Cochon Bleu

Op zondagmiddag 11 februari is het Grand-Café café van MfA MeJander “the place to be”. Die middag is het muziekpodium voor Cochon Bleu; Cajun uit de swamps van Louisiana, aangevuld met folk uit het land van The Pogues, met de poppy feel van Mano Negra!

Begonnen met pure cajunmuziek, zijn in de loop der jaren flink wat andere invloeden in het repertoire geslopen, maar twee dingen zijn gebleven: (o.a.) Franstalige teksten en een overdosis energie. Wie één van hun vele enthousiaste optredens heeft gezien, weet dat humor en plezier belangrijk zijn voor het viertal. Dit zorgde al voor de nodige sensatie op bevrijdingsfestivals, Folkwoods, Paradiso, Eurosonic, de Parade, Noorderzon, Oerol en vele andere festivals en podia. 

Cochon Bleu voelt zich echter net zo goed thuis in een klein café als op een megapodium. Menig winters cafeetje werd eveneens op de kop gezet. De zes cd’s van de band laten fraai de ontwikkeling horen van louter covers uit het cajungenre (‘Changez les guitares) tot aan albums vol eigen composities (’It’s All Coming Good‘ en ‘Not Blue’). Muzikaal gezien zijn er naast cajun en folk nieuwe luikjes geopend. Zoals bijvoorbeeld americana, latin, oudhollandse kinderliedjes en zelfs wat Jamaicaanse invloeden zijn er te bespeuren.

De pers over Cochon Bleu:
“…ongekend speelplezier en een overdosis aan energie!…”
“…de leukste cajunplaat van 2013….”
“…Cochon Bleu is Neêrlands best bewaarde cajungeheim…”
“…een mooie mengeling van muzikaliteit en feest…”
“…prima muziek die je van een depressieve bui af kan helpen.”

Ook dit optreden van Cochon Bleu in MfA MeJander begint om 15:00 uur en de entree bedraagt € 11,- in de voorverkoop (www.mfaoldeberkoop.nl) en € 13,- aan de zaal.

Dit vind je misschien ook leuk...