Buitengewoon Kerst 2022

Iedereen is welkom op kerstavond 24 december

Kerst is een periode van samenzijn. Een periode van hoop, geboorte, familie, geborgenheid en vrede. Voor de één staatChristus centraal, voor de ander nostalgie of een minder goed te duiden gevoel. Wat blijft is in het nu iets moois beleven met hoop voor een mooie toekomst.

Na de eerste versie van Buitengewoon Kerst in 2017 gaan we op kerstavond 24 december 2022 een nieuwe versie van Buitengewoon Kerst maken. Verteller Andries Ophof, het koor de Nortepé Singers, de band onder leiding van Sander Metz en de spelers uit Noordwolde en omgeving brengen het verhaal van kerst tot leven. De actualiteit noopt ons om het geboorteverhaal van Christus breder te trekken. De oorlog in Oekraïne doet ons beseffen dat bepaalde levensverhalen altijd actueel blijven. Jozef en Maria leefden ook in een bezet land. De Romeinen maakten de dienst uit, maar er was geen oorlog.

Het verhaal van Jozef en Maria en de geboorte van Jezus laten we paralel lopen aan het verhaal van een (fictief) Oekraïens gezin anno 2022. Joeri en Marinochka staan in Oekraïne misschien wel voor dezelfde keuzes als Jozef en Maria. Volgen ze de opdrachten van de bezetter, of ontvluchten ze huis en haard?

Bekende en minder bekende liedjes passen bij het kerstspel van Buitengewoon Kerst 2022: het verhaal van hoop. Op het Manauplein midden in Noordwolde is iedereen vanaf 18.30 uur welkom. Voor mensen die slecht ter been zijn, worden vooraan stoelen geplaatst. Buitengewoon Kerst is gratis toegankelijk. Dit is mogelijk dankzij onze subsidieverstrekkers en sponsoren. Wel zal er nog een collecte zijn ter dekking van een deel van de kosten. Om 19.30 uur begint de voorstelling. Welkom en heel veel plezier bij de bijzondere editie van Buitengewoon Kerst 2022.

Meer informatie: www.buitengewoonkerst.nl

Dit vind je misschien ook leuk...