Black Bottle Riot en Timo de Jong in de Buze

Black Bottle Riot

Vrijdag 31 maart staat de Buze volledig in het teken van America en Southern Rock.

De Nijmeegse rockband Black Bottle Riot komt namelijk naar het poppodium van Steenwijkerland. In de afgelopen jaren speelden zij op vele binnenlandse en buitenlandse podia. In Nederland stond Black Bottle Riot op festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. De live shows worden omschreven als, energiek, bezield, strak en ongepolijst. 
Ook speelde de band supports voor o.a. ZZ Top, Blackberry Smoke en Rival Sons. In februari is het vierde album “Fire” uitgekomen. Black Bottle Riot doet denken aan artiesten zoals: The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd en Tom Petty. Dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie maken van BBR een stomende rockmachine. 

Voordat de heren van Black Bottle Riot het podium betreden is het aan Timo de Jong en zijn band om het publiek alvast een warm americana welkom te heten. Het podium van de Buze is geen onbekend terrein voor Timo; hij heeft al meerdere keren in de buze gespeeld. Timo verruilde Meppel voor Leeuwarden waar hij een manager en een producer vond. Ook Timo leverde onlangs een volledig album af genaamd “Big Grey Boxes”
De kritieken zijn, terecht overigens, zeer lovend.

Kaarten kosten 10 euro online in de voorverkoop en 12,50 aan de deur.
De zaal is open om 20.30 uur en het eerste optreden begint om 21.30 

Dit vind je misschien ook leuk...