Bijeenkomst (voorkomen van) schade door de wolf

Sinds enige tijd is er een wolvenroedel aanwezig in het Drents-Friese Wold. Met name schapenhouders zijn de afgelopen periode geconfronteerd met wolvenaanvallen. De Gebietskommisje Wolf, de zogenoemde wolvencommissie, wil graag in gesprek met schapen- en geitenhouders in deze regio om samen te kijken wat er gedaan kan worden om schade in de toekomst zoveel als mogelijk te voorkomen.

Daarom organiseren ze een bijeenkomst op donderdagavond 1 juni in Oosterwolde voor zo’n 25-30 veehouders. Deze kleinschalige aanpak maakt het makkelijker om in dialoog te gaan. Bij veel interesse volgt een extra sessie. Er wordt stilgestaan bij de praktische uitvoering van afrasteringen en beschikbare subsidie en de laatste stand van zaken rondom beleidsontwikkelingen over de wolf, zoals het interprovinciaal wolvenplan. Je kunt ervaringen delen rondom schadepreventie met andere schapenhouders en jouw mening meegeven aan de leden van de wolvencommissie.

De bijeenkomst is een initiatief van de Gebietskommisje Wolf in samenwerking met BIJ12. Gesprekspartners zijn:

  • Harry Oosterman, voorzitter Gebietskommisje Wolf
  • Jaap Mekel, wolvenconsulent voor wolvencommissies Fryslân en Drenthe 
  • Désiré Karelse, Adviseur Faunazaken, Coördinator wolf BIJ12
  • Stefan Worst, schapenhouder uit Vledder

Meld je aan

Wil je bij deze klankbordsessie aanwezig zijn? Meld je dan voor 25 mei aan via fryslan@wolvencommissie.com of 06-16503615. Deelname is kosteloos. Na jouw inschrijving ontvang je een bevestiging met aanvullende gegevens.

Vermeld bij jouw inschrijving:

  • naam deelnemer(s)
  • adres (woonachtig in gemeente Ooststellingwerf of Weststellingwerf)
  • telefoonnummer
  • hoeveel vee je weidt

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen maximaal 2 personen per huishouden kunnen deelnemen. Als er te veel aanmeldingen zijn, ontvang je daarover bericht. Deze uitnodiging is voor schapen- en geitenhouders in de gemeenten Ooststellingwerf en Weststellingwerf.

Dit vind je misschien ook leuk...