Welkom op de website van Radio Weststellingwerf Centraal

Radio Weststellingwerf Centraal is al vanaf 1981 actief en daarmee één van de oudste lokale omroepen in Nederland.

Wij zijn te beluisteren in de gemeente Weststellingwerf en omgeving. We zenden uit via 2 frequenties in de ether, op 107.4 FM voor Noordwolde en omgeving en op 105.0 FM in Wolvega en omgeving. Via Ziggo Digitaal 916 en KPN/XS4ALL 1188 zijn wij ook op de kabel te ontvangen. We zijn zelfs te beluisteren in de gemeente Heerenveen en een deel van de Fryske Marren.

webcamsSinds 2014 hebben wij in onze studio’s hangen. Tijdens live uitzendingen zetten onze dj’s deze camera’s regelmatig aan en kan er gekeken worden naar wat er allemaal in de studio gebeurt. Uiteraard kunt u onze zender ook op de diverse online radioaanbieders vinden. kabelkrantNaast radio hebben wij nog een digitale . Daarin bieden wij behalve lokaal - en regionaal nieuws ook agendaberichten. Daarnaast hebben we een eigen weerbericht. Wij zijn echter blijvend op zoek naar nieuws, leuke foto’s, felicitaties en (uiteraard) adverteerders. naar nieuwe vrijwilligers.Los daarvan zijn we ook regelmatig op zoek Denk daarbij aan presentatoren voor onze dagelijkse programmering, technici en mensen die zich op de lokale nieuwsvoorziening willen storten. Dit kan voor de kabelkrant, website of voor het wekelijkse actualiteitenprogramma Centraal Lokaal.

Het weer op Radio Centraal!

Ook voor het weer in de regio hoef je niet meer naar een andere website te gaan. Je kunt dat nu ook gewoon vinden op de site van Radio Centraal. Je vindt het in het menu onder het kopje: HOME, even klikken op HET WEER en je bent er. 

 
Radio Centraal bestaat veertig jaar!

Zaterdag 27 februari vierde Radio Weststellingwerf Centraal haar 40 jarig bestaan! Nou ja, van vieren kwam niet zo veel terecht helaas, dit vanwege de bij iedereen bekende redenen. Wel was er deze zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur een uitzending van maar liefst 4 uur, live gepresenteerd door Evert de Jong, met als gasten drie heren van het allereerste uur, te weten: Lourens Looijenga, Sjoerd Looijenga en Jan de Vries. Daarnaast was uiteraard ook de huidige voorzitter, Jan Koopman, aanwezig. De techniek tijdens deze marathonuitzending was in handen van Eddy Otten en Jacob Boersma.

* Op de foto v.l.n.r. de drie heren van het eerste uur: Lourens Looijenga, Sjoerd Looijenga en Jan de Vries

samen met Jan Koopman en Evert de Jong in de studio van Radio Weststellingwerf Centraal. 

Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je deze uitzending gemist hebben, dan kun je hem hieronder alsnog (of weer) beluisteren.

 

 

 

 

* Tijdens deze jubileumuitzending is een cameraploeg van Omrop Fryslan langsgeweest om opnames te maken.Deze beelden zijn verwerkt in een aflevering van het programma Hea. Deze aflevering kun je terugkijken op deze site, ga dan even naar "FOTO & VIDEO" onder het kopje "OVER CENTRAAL".

 
 
Gymnastiek op je eigen kabelkrant

 

Oefeningen die je in de stoel kunt doen.
Het leek haar een mooi idee in deze corona tijd. Mensen in een thuissituatie toch zoveel mogelijk te activeren, zonder ze te bezoeken. Ingeborg Massier, vlechtwerker bij de gemeente Weststellingwerf ging met dit idee aan de slag. Hoe mooi zou het zijn om op de lokale kabelkrant een soort ochtendgymnastiek te doen, maar dan met name gericht op mensen met een beperkte sta functie. 
Zij zocht de samenwerking met Beweegteam Weststellingwerf. Rosé Buskermolen van dit team was ook meteen enthousiast. Dit resulteerde in een eerste opname in ’t Buurthuus in Noordwolde. Een aantal mensen uit de doelgroep deden daar onder leiding van de zeer ervaren Dirk Fleur, fysiotherapeut in Noordwolde, aan mee.  Binnenkort zal dit op Radio Centraal te zien zijn. Naast de oefeningen is er ook ruimte voor voorlichting over bewegen. Zo zal er in de eerste uitzending een reportage te zien zijn van “bewegen voor ouderen” een groep die elke week in Sporthal De Duker aan hun conditie en gezondheid werkt. Praktijkondersteuners van de lokale huisartsen en verschillende thuiszorgorganisaties ondersteunen dit initiatief, zij zullen ervoor zorgen dat hun cliënten de nodige informatie krijgen. De kabelkrant van Radio Centraal is via Ziggo te ontvangen op kanaal 41. Heeft u een aansluiting van KPN of Xs4all dan kunt u de lokale omroep op kanaal 1488 vinden. De eerste uitzending is woensdag 24 februari om 9.00 uur en 16.00 uur. Een week later op 3 maart wordt het programma op dezelfde tijden herhaald.

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1/4
40 Jaar RWC 1e uur
40 Jaar RWC 2e uur
40 Jaar RWC 3e uur
40 Jaar RWC 4e uur

© 2021 Radio Weststellingwerf Centraal

  • Facebook