Welkom op de website van Radio Weststellingwerf Centraal

Radio Centraal is al vanaf 1981 actief en daarmee één van de oudste lokale omroepen in Nederland.

Wij zijn te beluisteren in de gemeente Weststellingwerf en omgeving. We zenden uit via 2 frequenties in de ether, op 107.4 FM voor Noordwolde en omgeving en op 105.0 FM in Wolvega en omgeving. Op de kabel zijn we te ontvangen via de 104.1 FM.  We zijn zelfs te beluisteren in de gemeente Heerenveen en een deel van de Fryske Marren. Sinds 2014 hebben wij webcams in onze studio’s hangen. Tijdens live uitzendingen zetten onze dj’s deze camera’s regelmatig aan en kan er gekeken worden naar wat er allemaal in de studio gebeurt. Uiteraard kunt u onze zender ook op de diverse online radioaanbieders vinden. Naast radio hebben wij nog een digitale kabelkrant. Daarin bieden wij behalve lokaal - en regionaal nieuws ook agendaberichten. Daarnaast hebben we een eigen weerbericht. Wij zijn echter blijvend op zoek naar nieuws, leuke foto’s, felicitaties en (uiteraard) adverteerders. Los daarvan zijn we ook regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Denk daarbij aan presentatoren voor onze dagelijkse programmering, technici en mensen die zich op de lokale nieuwsvoorziening willen storten. Dit kan voor de kabelkrant, website of voor het wekelijkse actualiteitenprogramma Centraal Lokaal.

Radio Centraal wil jongeren laten proeven aan mediavak

20 november 2020

Noordwolde - Stichting Radio Centraal zet in op de samenwerking met het voortgezet onderwijs. Een subsidie van 7500 euro uit het dorpenfonds wordt geïnvesteerd in professionele apparatuur en de opleiding van vrijwilligers, belangrijk voor een goede samenwerking. Stichting Radio Centraal heeft de verbouwing van en de verhuizing naar het pand aan de Buurthuisstraat zo goed als afgerond. De komende jaren wil Radio Centraal volop inzetten op haar positie in gemeenschap en samenwerking met de bewoners van de gemeente. B & W noemt de samenwerking die wordt gezocht met het voortgezet onderwijs ‘bijzonder’.

Proeven

Leerlingen kunnen proeven aan het mediavak, ervaringen opdoen, omgaan met professionele apparatuur, maar ook Radio Centraal profiteert: in samenwerking met de jeugd worden de mogelijkheden van de nieuwe media verder verkend, om ook in de toekomst bewoners van Weststellingwerf te bereiken. Om dit op een goede manier te doen en ook de huidige vrijwilligers verder te professionaliseren en wegwijs te maken in het begeleiden vraagt Stichting Radio Centraal 7500 euro subsidie uit het dorpenfonds. In totaal investeert Stichting Radio Centraal 24.500 euro.

Bedrijfsleven

Onderdeel van het plan “Radio in verbinding met de buurt” van Stichting Radio Centraal is het maken van programma’s over het bedrijfsleven en ondernemers. ’Een mooi streven, maar tegelijkertijd is het maken van programma‘s een kernactiviteit van Radio Centraal en verstrekken we geen subsidie voor deze activiteit. Natuurlijk hebben we er begrip voor dat het gebruik van nieuw aan te schaffen materiaal voor de samenwerking met de school ook wordt ingezet voor het maken van bestaande en nieuwe programma’s’, zegt het college hierover.

Linde College

Vanwege de coronacrisis moet er nog een vervolg gegeven aan het overleg met het Linde College en de wijze waarop het lesprogramma/samenwerking precies vorm krijgt. Het college vindt het belangrijk dat de samenwerking voor minimaal drie jaar is en B & W heeft de verwachting dat deze kruisbestuiving ook in de periode daarna blijft bestaan.

* Vanaf zondag 20 september is op Radio centraal tussen 12.00 en 13.00 uur het nieuwe programma "De platenkoffer van...." te beluisteren . De presentatie zal beurtelings in handen zijn van Jan Menger, Evert de Jong, Jelke Nijboer en Jan Koopman. In dit programma zal een willekeurige luisteraar worden gevraagd naar de studio te komen met zijn - of haar platenkoffer, CD-mapje of Playlist. Ondertussen kan de hoofdpersoon vertellen over zijn- of haar favoriete muziek en (natuurlijk) over zichzelf.

 

 

 

 

 

 

 

* Vanaf maandag 31 augustus is het nieuwe programma 'Uurtje Cultuurtje' op Radio Centraal te horen. In dit programma is er  volop aandacht voor culturele activiteiten in 'Groot Stellingwerf' (Oost- en Weststellingwerf en directe omgeving). Vaste onderdelen in het programma zijn o.a.: de Uitgaansagenda en de Expositiekalender. Iedere maandagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur komt het lokale aanbod qua muziek (van singer-songwriter tot klassiek), theater, toneel, (klein-) kunst en film aan bod. De presentatie is in handen van Marco Tjassing.

 

 

 

* Nieuw op deze website zijn de meldingen van AMIVEDI over vermiste en gevonden huisdieren. U vindt ze onder het kopje REGIO INFO. Deze meldingen zijn helaas alleen te zien op de desktop versie en niet op de mobiele.

(Advertentie:)

© 2020 Radio Weststellingwerf Centraal

  • Facebook